Fender Stratocaster "Anniversary":
Dit is mijn tweede gitaar. Ik heb hem gekocht toen ik in militaire dienst zat. Ik heb altijd een Fender Stratocaster gewild. Waarschijnlijk omdat ik een grote fan van Jimi Hendrix ben.
De reden voor het Anniversary model is dat de  hals/body bevestiging een 4 punts bevestiging is (4 schroeven) terwijl de andere stratocasters de beroemde/beruchte 'micro tilt' constructie hadden.
Die 'micro tilt' constructie heeft mijns insziens een grote fout (tekortkoming) namelijk dat de hals/body bevestiging eigenlijk maar met 1 schroef is.
Dit vind ik een bijzonder onprettig gevoel. Dit is uiteraard mijn persoonlijke mening. Miljoenen andere gitaristen zullen het niet met mij eens zijn.
Afijn, de kwaliteit is wat je van een Fender mag verwachten.  Goed!
Aan deze gitaar is best wel wat versleuteld.  Na een aantal jaar erop gespeeld te hebben was ik toch eigenlijk niet tevreden met het geluid van de elementen.
Maar ja, het is een Anniversary model dus ik wilde er niet zoveel aan veranderen. Maar na een jaar of zo twijfelen nam ik toch de beslissing.
Het probleem was dat de stratocaster elementen enkelspoels (single coil) zijn. Enkelspoels elementen hebben een lagere output dan humbuckers.
Daarom heb ik een humbucker in de brug positie gezet. Een Di Marzio - SDS I  "Super Distortion".
In de hals positie zit ook een humbucker, maar dat is een gestapelde (stacked). Gestapeld (stacked) betekent dat de tweede spoel onder de eerste spoel ligt in plaats van ernaast.
Dit is een Di Marzio -  HS 3 (Yngwie J. Malmsteen) humbucker.
De middelste is gewoon het standaard stratocaster element.
Ik hou niet van toonregeling op een gitaar want volgens mij beïnvloed dit het geluid van de gitaar in een nadelige manier en het kost simpelweg gewoon te veel signaal.
Op het moment ben ik bezig om de 5 weg schakelaar om te wisselen voor een 3 weg schakelaar want ik wil niet dat de elementen samen werken of elkaar beinvloeden.
Ik schakel eigenlijk alleen maar tussen de elementen dus nooit 'miden standen'.
Op het moment is de toonregeling al weg en kan ik dus het volume van elk element individueel regelen.
 
Vier bevestiging schroeven.
'Backplate'  waarop staat dat dit een  'Limited Edition' Fender Stratocaster is.
 

 

Specificaties:

Merk / Naam: Fender
Model: Stratocaster "Anniversary"
Land : U.S.A.
Jaar van Aankoop / Bouwjaar 1981
Serienummer: 252384
Neck / Body verbinding: Geschroefd
Neck: Maple
Body : Maple
Fretboard: -
Electrics: 5 - Way Switch
Neck Pickup: DiMarzio HS 3 Yngwie Malmsteen Humbucker
Middle Pickup: Standard Fender Single Coil
Bridge Pickup: DiMarzio SDS I  "Super Distortion"
Bridge: Fender Tremolo
   
   

(c) Gerard W. Schmitz